Prajitura diplomat

Din oua, zahar si faina se face un blat care se coace in tava unsa si tapetata cu faina. Dupa ce s-a copt se lasa la racit. Intre timp se face o budin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • un compot ananas
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 2 plicuri frisca
  • sare
  • ciolata pentru ornat

Mod de preparare

Din oua, zahar si faina se face un blat care se coace in tava unsa si tapetata cu faina. Dupa ce s-a copt se lasa la racit. Intre timp se face o budinca de vanilie din cele 2 plicuri, dupa modul de preparare inscris pe plic.

Asamblarea de face atunci cind crema si blatul s-au racit.

Cu zeama de la compot de insiropeaza blatul, se pun apoi fructele, peste ele crema de vanilie si apoi frisca facuta din cele doua plicuri. La sfirsit se rade ciocolata.
Se serveste in bucati taiate mai mari

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...