Prajitura dobos

1. Pentru foi bateti albusurile spuma cu zaharul. Cand acestea se tin bine de paletele mixerului, adaugati, pe rand, galbenusurile, batand dupa fiecar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • 7 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Ingrediente pentru crema:
  • 250 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 200 ml lapte
  • 50 g faina
  • 30 g cacao
  • Ingrediente pentru glazura :
  • 150 g zahar tos

Mod de preparare

1. Pentru foi bateti albusurile spuma cu zaharul. Cand acestea se tin bine de paletele mixerului, adaugati, pe rand, galbenusurile, batand dupa fiecare, pentru omogenizare.

2. In spuma adaugati, treptat, faina cu praful de copt, amestacand usor prin rasturnare.

3. Din compozitia obtinuta coaceti 6 foi, pe dosul unei tavi unsa cu unt sau margarina si tapetata bine cu faina.

4. Amestecul va fi subtire, nu va speriati, se ia din compozitie cu lingura si se intinde pe tava.

5. Pentru crema amestecati laptele rece cu faina, si puneti vasul la foc potrivit, amestecand continuu, pana ce compozitia se ingroasa ca o maioneza. In acest moment adaugati cacaoa, mai frecati de 2 - 3 ori, luati vasul de pe foc si dati la rece.

6. Untul se freaca cu zaharul pana devine spumos.

7. Dupa ce s-a racit compozitia cu cacao amestecati cele doua creme.

8. Se umplu folie cu crema obtinuta.

9. Deasupa prajiturii se pune glazura procedand astfel:

10. Se caramelizeaza zaharul pentru glazura. Ultima foaie se pune pe dosul tavii si se da la cuptor. Caramelul se toarna peste foaia calda. Se intinde cu un cutit cald.

11. Un alt cutit cu muchia groasa se incalzeste in foc, se trece printr-o bucata de unt sau margarina, si cu el se imparte foaia glasata in bucati dreptunghiulare sau cum vrem sa taiem prajitura. 12. Foaia se pune peste restul prajiturii si peste primele semne se taie foaia complet.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa