Prajitura dobos

1. Pentru foi bateti albusurile spuma cu zaharul. Cand acestea se tin bine de paletele mixerului, adaugati, pe rand, galbenusurile, batand dupa fiecar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • 7 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Ingrediente pentru crema:
  • 250 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 200 ml lapte
  • 50 g faina
  • 30 g cacao
  • Ingrediente pentru glazura :
  • 150 g zahar tos

Mod de preparare

1. Pentru foi bateti albusurile spuma cu zaharul. Cand acestea se tin bine de paletele mixerului, adaugati, pe rand, galbenusurile, batand dupa fiecare, pentru omogenizare.

2. In spuma adaugati, treptat, faina cu praful de copt, amestacand usor prin rasturnare.

3. Din compozitia obtinuta coaceti 6 foi, pe dosul unei tavi unsa cu unt sau margarina si tapetata bine cu faina.

4. Amestecul va fi subtire, nu va speriati, se ia din compozitie cu lingura si se intinde pe tava.

5. Pentru crema amestecati laptele rece cu faina, si puneti vasul la foc potrivit, amestecand continuu, pana ce compozitia se ingroasa ca o maioneza. In acest moment adaugati cacaoa, mai frecati de 2 - 3 ori, luati vasul de pe foc si dati la rece.

6. Untul se freaca cu zaharul pana devine spumos.

7. Dupa ce s-a racit compozitia cu cacao amestecati cele doua creme.

8. Se umplu folie cu crema obtinuta.

9. Deasupa prajiturii se pune glazura procedand astfel:

10. Se caramelizeaza zaharul pentru glazura. Ultima foaie se pune pe dosul tavii si se da la cuptor. Caramelul se toarna peste foaia calda. Se intinde cu un cutit cald.

11. Un alt cutit cu muchia groasa se incalzeste in foc, se trece printr-o bucata de unt sau margarina, si cu el se imparte foaia glasata in bucati dreptunghiulare sau cum vrem sa taiem prajitura. 12. Foaia se pune peste restul prajiturii si peste primele semne se taie foaia complet.

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta cu mere si migdale

Deosebit la aceasta placinta este aluatul de foietaj facut in casa, pe care l-am imbunatatit cu niste migdale decojite,...

Placinta cu mere si migdale
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa