Prajitura Fanta

Blatul: se separa albusurile de galbenusuri si se bate cu mixerul. Dupa ce ati batut bine se pun 6 linguri de zahar si mai bateti pina se intaresc alb

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul: 6 oua
  • 4linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri zahar
  • 100gr ulei
  • 2 linguri cacao
  • Crema: 200gr zahar praf
  • 200gr unt
  • 1/2 branza de vaci dulce
  • Glazura: 2 budinci de vanilie
  • 700gr suc fanta de portocale
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare

Blatul: se separa albusurile de galbenusuri si se bate cu mixerul.

Dupa ce ati batut bine se pun 6 linguri de zahar si mai bateti pina se intaresc albusurile.

Cu o lingura de lemn amestecati celelalte : praful de copt cu faina si cacao si la urma uleiul.

Se coace ca si celelalte blaturi.

Dupa ce blatul este gata se scoate de la cuptor se lasa putin la racit si se pune crema facut din amestecul a 200 gr zahar pudra, 200 gr unt si branza de vaci.

Glazura: se amesteca toate si se pune la fiert. Dupa ce vedeti ca se ingroasa glazura o luati de pe foc si o lasati 2 minute sau chiar si un minut puteti sa o lasati si apoi o turnati peste blatul cu branza si o puneti la rece(ori afara ori la frigider pina se intareste glazura.
Reteta Prajitura Fanta a fost propusa de Guest_mona_usa

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!