Prajitura Fanta

Blatul: se separa albusurile de galbenusuri si se bate cu mixerul. Dupa ce ati batut bine se pun 6 linguri de zahar si mai bateti pina se intaresc alb

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul: 6 oua
  • 4linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri zahar
  • 100gr ulei
  • 2 linguri cacao
  • Crema: 200gr zahar praf
  • 200gr unt
  • 1/2 branza de vaci dulce
  • Glazura: 2 budinci de vanilie
  • 700gr suc fanta de portocale
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare

Blatul: se separa albusurile de galbenusuri si se bate cu mixerul.

Dupa ce ati batut bine se pun 6 linguri de zahar si mai bateti pina se intaresc albusurile.

Cu o lingura de lemn amestecati celelalte : praful de copt cu faina si cacao si la urma uleiul.

Se coace ca si celelalte blaturi.

Dupa ce blatul este gata se scoate de la cuptor se lasa putin la racit si se pune crema facut din amestecul a 200 gr zahar pudra, 200 gr unt si branza de vaci.

Glazura: se amesteca toate si se pune la fiert. Dupa ce vedeti ca se ingroasa glazura o luati de pe foc si o lasati 2 minute sau chiar si un minut puteti sa o lasati si apoi o turnati peste blatul cu branza si o puneti la rece(ori afara ori la frigider pina se intareste glazura.
Reteta Prajitura Fanta a fost propusa de Guest_mona_usa

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...