Prajitura Fanta

Blatul: se separa albusurile de galbenusuri si se bate cu mixerul. Dupa ce ati batut bine se pun 6 linguri de zahar si mai bateti pina se intaresc alb

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul: 6 oua
  • 4linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri zahar
  • 100gr ulei
  • 2 linguri cacao
  • Crema: 200gr zahar praf
  • 200gr unt
  • 1/2 branza de vaci dulce
  • Glazura: 2 budinci de vanilie
  • 700gr suc fanta de portocale
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare

Blatul: se separa albusurile de galbenusuri si se bate cu mixerul.

Dupa ce ati batut bine se pun 6 linguri de zahar si mai bateti pina se intaresc albusurile.

Cu o lingura de lemn amestecati celelalte : praful de copt cu faina si cacao si la urma uleiul.

Se coace ca si celelalte blaturi.

Dupa ce blatul este gata se scoate de la cuptor se lasa putin la racit si se pune crema facut din amestecul a 200 gr zahar pudra, 200 gr unt si branza de vaci.

Glazura: se amesteca toate si se pune la fiert. Dupa ce vedeti ca se ingroasa glazura o luati de pe foc si o lasati 2 minute sau chiar si un minut puteti sa o lasati si apoi o turnati peste blatul cu branza si o puneti la rece(ori afara ori la frigider pina se intareste glazura.
Reteta Prajitura Fanta a fost propusa de Guest_mona_usa

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu nuca, ciocolata si crema de vanilie

 Mai pregatim si noi un tort? Sigur, doar nu trebuie sa fie o aniversare pentru a savura o felie de tort! Tocmai ce am...

Desert tort cu nuca, ciocolata si crema de vanilie
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca