Prajitura galbena cu nuca

Este o reteta foarte buna si aspectuoasa.

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 150 g untură,
  • 100 g zahăr,
  • 400 g făină,
  • 3 linguri de lapte sau smântână,
  • 1 ou întreg,
  • 1 praf de copt,
  • facultativ 2 linguri de cacao
  • Umplutura:
  • 25 gr nuca macinata,
  • 250 gr zahar,
  • 1 plic de vanilie,
  • 4 albusuri,
  • gem de caise sau capsun

Mod de preparare

Se face o cocă, după care se împarte în două. Se întinde prima foaie în tavă, peste ea punem un strat de gem de caise, peste care se pune umplutura făcută din nucă măcinată, zahăr, 1 plic de vanilie şi spuma de la 4 albuşuri. Se pune a doua foaie şi se dă la copt. Când este coaptă, peste prăjitura fierbinte se pune o glazură făcută din 4 gălbenuşuri frecate cu 200 g zahăr pudră, peste care radem ciocolată.Prăjitura fiind fierbinte, se usucă glazura. În loc de nucă putem pune cocos, dar neapărat în aluat trebuie pusă cacao pentru ca prăjitura să aibă un aspect foarte placut.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!