Prajitura galbena cu nuca

Este o reteta foarte buna si aspectuoasa.

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 150 g untură,
  • 100 g zahăr,
  • 400 g făină,
  • 3 linguri de lapte sau smântână,
  • 1 ou întreg,
  • 1 praf de copt,
  • facultativ 2 linguri de cacao
  • Umplutura:
  • 25 gr nuca macinata,
  • 250 gr zahar,
  • 1 plic de vanilie,
  • 4 albusuri,
  • gem de caise sau capsun

Mod de preparare

Se face o cocă, după care se împarte în două. Se întinde prima foaie în tavă, peste ea punem un strat de gem de caise, peste care se pune umplutura făcută din nucă măcinată, zahăr, 1 plic de vanilie şi spuma de la 4 albuşuri. Se pune a doua foaie şi se dă la copt. Când este coaptă, peste prăjitura fierbinte se pune o glazură făcută din 4 gălbenuşuri frecate cu 200 g zahăr pudră, peste care radem ciocolată.Prăjitura fiind fierbinte, se usucă glazura. În loc de nucă putem pune cocos, dar neapărat în aluat trebuie pusă cacao pentru ca prăjitura să aibă un aspect foarte placut.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...