Intr-un castron se freaca galbenusurile cu 2 cani zahar tos, se adauga treptat uleiul (eu il masor cu cutia de 200 g de la iaurt), smantana, aromele,
Intr-un castron se freaca galbenusurile cu 2 cani zahar tos, se adauga treptat uleiul (eu il masor cu cutia de 200 g de la iaurt), smantana, aromele, cele 200 g. iaurt in care s-a stins praful de copt, nucile taiate marunt, bucatelele de rahat si la sfarsit faina. Se amesteca totul foarte bine. Se bat albusurile spuma tare cu o jumatate cana zahar si se adauga in compozitie mestecandu-se foarte usor, de jos in sus. Se unge o tava cu margarina si se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia, se da la cuptorul incins in prealabil la foc moderat. Se coace cca. 1 h, este gata cand se desprinde prajitura de pe tava, se poate incerca si cu o scobitoare, scobitoarea trebuie sa ramana uscata.
Se pudreaza cu zahar farin, se taie in bucati cand se raceste.
Pentru ca mi-au ramas niste albusuri de la cozonaci, m-am gandit sa le transform in niste checuri delicioasa, asa ....ca la...
Chec cu cacao si fructe confiateOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj