Prajitura Ibolya

Framantam ingredientele pentru aluat si coacem 2 foi. Din 4 oua coacem piscotul in mod traditional. Il umplem cu urmatoarea crema: fierbem 3 linguri d

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 30 dkg faina
  • 7 dkg untura
  • 4 dkg zahar
  • 1 dkg bicarbonat de amoniu
  • 1 ou
  • 1 lingura cacao
  • Putin lapte
  • Pentru crema:
  • 3 linguri faina
  • 4 dl lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 dkg unt
  • 10 dkg zahar pudra
  • Pentru glazura:
  • 10 dkg zahar
  • ½ dl apa
  • 1 dkg praf de cacao
  • 4 dkg unt

Mod de preparare

Framantam ingredientele pentru aluat si coacem 2 foi. Din 4 oua coacem piscotul in mod traditional. Il umplem cu urmatoarea crema: fierbem 3 linguri de faina, 4 dl de lapte si 1 plic de zahar vanilat, batem spuma 10 dkg de unt si 10 dkg zahar pudra si amestecam cu crema fiarta. Glazura: fierbem 10 dkg de zahar, ½ dl de apa si 1dkg praf de cacao, dupa racire adaugam 4 dkg de unt si acoperim prajitura.
Alte prajituri recomandate:

Negresa prajitura

Prajitura alba ca zapada

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa