Prajitura indiana

Din cele 4 albusuri se bate o spuma, se adauga 4 linguri de zahar, cele 4 galbenusuri, 4 linguri de faina, praful de copt si zaharul vanilat. Se coac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 albusuri de oua
  • 280 g zahar tos
  • 4-5 linguri apa

Mod de preparare

Din cele 4 albusuri se bate o spuma, se adauga 4 linguri de zahar, cele 4 galbenusuri, 4 linguri de faina, praful de copt si zaharul vanilat. Se coace intr-o tava captusita cu folie de aluminiu. Se bate o alta spuma din cele 6 albusuri de oua. Se fierbe un sirop din 280 g zahar si 4-5 linguri de apa si se adauga jumatate de baton de vanilie. Acest sirop fierbinte se picura incet in spuma, amestecand continuu. Pana acum am batut spuma pe foc, acum o mai batem putin pe aburi. Se bate pana cand incepe sa se prinda de peretii cratitei. Se toarna peste blat, se uniformizeaza si se acopera cu glazura de ciocolata.

Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Tarta cu fructe

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele cu ton

Dragii mei, vin cu o reteta pentru voi absolut deliciosa, din peste, potrivita si pentru cei care tin post. Incerc sa mai...

Chiftele cu ton
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca