Prajitura italieneasca cu pere si mascarpone

Prajitura italieneasca cu pere si mascarpone este un delicios desert cu fructe. Aveti nevoie de faina alba si faina de malai pentru aceasta reteta.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -100 g faina
  • 40 g malai
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • coaja rasa de la o jumatate de portocala
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 5 linguri lapte
  • 1/2 lingurita esenta de migdale
  • 2 linguri stafide
  • 75 g unt
  • 2 pere
  • 2 linguri gem de caise
  • 200 g mascarpone
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml iaurt
  • 2 linguri rom
  • 2 linguri fulgi de migdale
  • zahar pudra
  • unt si faina pentru tava

Mod de preparare

Prajitura italieneasca cu pere si mascarpone este un delicios desert cu fructe. Aveti nevoie de faina alba si faina de malai pentru aceasta reteta de prajitura.
Preincalziti cuptorul la 180 C. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava de 24 cm. Amestecati faina cu malai, praf de copt, sare si coaja de portocala. Separat bateti ouale cu 75 g zahar, apoi adaugati laptele si esenta de migdale. Incorporati stafidele, apoi amestecul de faina si 50 g unt moale.
Puneti acest amestec in tava de copt. Pregatiti perele pe care le curatati de coaja si cotor. Taiati-le in sferturi si repartizati-le deasupra prajiturii. Topiti untul ramas si ungeti cu el feliile de para. Presarati deasupra restul de zahar.
Coaceti circa 35 de minute, pana capata o usoara nuanta caramel pe margini. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca putin. Incalziti gemul de caise cu o lingura de apa si glazurati suprafata prajiturii. Cand s-a racit ornati cu fulgi de migdale si zahar pudra.
Bateti crema mascarpone cu iaurt, zahar si rom. Serviti alaturi de prajitura.


Prajitura italieneasca cu pere si mascarpone se serveste la desert alaturi de o ceasca de cafea sau un coniac
Sursa acestei retete este blogul culinar 3sisterscooking.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250

 Am ajuns si la suapa /ciorba cu numarul 250, perfect pe placul nostru. Aceasta supa este foarte usor de preparat. Aveam...

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca