Prajitura Iulian

Pentru prajitura Iulian, blatul se face batand albusurile spuma cu o cana de zahar. Este un desert delicios.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 oua
  • 2 cani de zahar
  • o cana de faina
  • o cana de nuci taiate si prajite
  • o cana de rahat taiat
  • 1 pachet de unt
  • mirodenii
  • 2 foi de napolitana
  • Crema:
  • 7 galbenusuri
  • o cana de zahar
  • vanilie
  • unt.

Mod de preparare

Pentru prajitura Iulian, blatul se face batand albusurile spuma cu o cana de zahar. Se adauga rahatul, nuca, faina, sarea si bicarbonat stins, dupa care se coace. Crema - pe baie de aburi se freaca 7 galbenusuri cu o cana de zahar, vanilie si apoi cu untul. La final, se aseaza napolitana – crema – blat – crema – napolitana - crema.


Deasupra pe prajitura Iulian se adauga ciocolata rasa, nuca sau alune si se serveste.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura

Cand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....

Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos