Prajitura Iulian

Pentru prajitura Iulian, blatul se face batand albusurile spuma cu o cana de zahar. Este un desert delicios.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 oua
  • 2 cani de zahar
  • o cana de faina
  • o cana de nuci taiate si prajite
  • o cana de rahat taiat
  • 1 pachet de unt
  • mirodenii
  • 2 foi de napolitana
  • Crema:
  • 7 galbenusuri
  • o cana de zahar
  • vanilie
  • unt.

Mod de preparare

Pentru prajitura Iulian, blatul se face batand albusurile spuma cu o cana de zahar. Se adauga rahatul, nuca, faina, sarea si bicarbonat stins, dupa care se coace. Crema - pe baie de aburi se freaca 7 galbenusuri cu o cana de zahar, vanilie si apoi cu untul. La final, se aseaza napolitana – crema – blat – crema – napolitana - crema.


Deasupra pe prajitura Iulian se adauga ciocolata rasa, nuca sau alune si se serveste.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide