Prajitura Kardinal

E o prajitura aspectuoasa, gustoasa, dar care trebuie servita in ziua in care se umple, se pot coace foile mai mult timp inainte, dar odata umpluta, b

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • pt bezeaua alba
  • 4 albusuri
  • 6 linguri de zahar tos
  • 6vlinguri de zahar praf in care e adaugat o lingurita de amidon de porumb
  • 2 oua si cele 4 galbenusuri ramase de la bezea
  • 4 linguri de zahar tos
  • 7 linguri de faina
  • Si restul de aluat de bezea(nu se foloseste chiar toata compozitia de bezea)
  • Crema: frisca batuta (500ml)
  • 3 linguri cafea ness sau gem de fructe

Mod de preparare

E o prajitura aspectuoasa, gustoasa, dar care trebuie servita in ziua in care se umple, se pot coace foile mai mult timp inainte, dar odata umpluta, bezeaua se moaie pina a doua zi.

Prima data se pregateste tava cu 3 fisii de hirtie de copt usor unsa (se imparte in 3 ca sa poti mai usor trasa liniile).

Se bate bine albusul cu zaharul tos iar la urma se adauga zaharul praf si se amesteca usor

Se pune intr-o punga si se trag 3 dungi pe fiecare hirtie(o sa mai ramina putina compozitie, cam a sasea parte, dar se adauga la urmatorul aluat de pandispan).

Se pun cele 2 oua, 4 galbenusuri, 4 linguri de zahar tos si compozitia ramasa de la bezea, se bat bine pina devin cremoase, se adauga faina, se pun in punga si se umplu golurile dintre dungile de bezea.

Se coc la foc mic, 280-300 F sau 135-150C timp de 1 ora jumatate, cu cuptorul intrdeschis, sa se usuce, pandispanul va fi uscat ca si bezeaua, dar are un gust foarte bun de galbenusuri. Daca e coapta se desprinde hirtia f usor de pe foi.

Crema:

1 pint frisca batuta cu 4 linguri de zahar sau jumate de kilogram, in care se adauga esenta de cafea ness( 3 linguri de cafea dizolvata cu foarte putina apa), eu asta am pus, dar se poate adauga un gem bun de fructe, sau chiar frisca simpla.

Se imparte in doua, se umplu cele trei foi, se lasa la frifider pt 4 ore, se portioneaza, nu e prea greu de taiat dupa 4 ore.


Pofta buna!

Reteta Prajitura Kardinal a fost propusa de apascaritei maria pe forum culinar.ro

Alte retete de prajituri gasiti aici:

Prajitura ieftina cu cirese sau alte fructe,

Tort cu fructe ,

Tort diplomat cu fructe (cel mai rapid)

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de spanac, cu leurda si orez

A venit primăvara și ”este liber” la trufandale și la bunătăți culinare, în acord cu rigorile...

Mancare de spanac, cu leurda si orez
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca