Prajitura Kiki

Se fierbe in apa masurata zaharul, se adauga cacaoa, amestecam bine si lasand sa dea 2-3 clocote. Se inorporeaza in crema pe care am luat-o de pe foc,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 2 pahare zahar tos
  • 3 linguri cacao cu varf
  • 8 linguri apa (o cescuta mica de cafea)
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • 100 g nuci
  • 2-3 tablete de ciocolata

Mod de preparare

Se fierbe in apa masurata zaharul, se adauga cacaoa, amestecam bine si lasand sa dea 2-3 clocote. Se inorporeaza in crema pe care am luat-o de pe foc, 200 g de unt taiat bucatele. Cat crema este inca calda se adauga galbenusurile unul cate unul amestecand continuu. Punem deoparte din compozitie 8 linguri. In rest se adauga faina in ploaie, un praf de copt stins cu zeama de lamaie si albusurile batute spuma. Se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se introduce la cuptor (incalzit) timp de aprox. 40 de min. Dupa ce s-a copt se unge imediat cu cele 8 linguri anestecate cu 50 g unt moale, nuci prajite si rumenite la cuptor, ciocolata rasa.
Se taie a doua zi in romburi sau patrate.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...