Prajitura Kiki

Se fierbe in apa masurata zaharul, se adauga cacaoa, amestecam bine si lasand sa dea 2-3 clocote. Se inorporeaza in crema pe care am luat-o de pe foc,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 2 pahare zahar tos
  • 3 linguri cacao cu varf
  • 8 linguri apa (o cescuta mica de cafea)
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • 100 g nuci
  • 2-3 tablete de ciocolata

Mod de preparare

Se fierbe in apa masurata zaharul, se adauga cacaoa, amestecam bine si lasand sa dea 2-3 clocote. Se inorporeaza in crema pe care am luat-o de pe foc, 200 g de unt taiat bucatele. Cat crema este inca calda se adauga galbenusurile unul cate unul amestecand continuu. Punem deoparte din compozitie 8 linguri. In rest se adauga faina in ploaie, un praf de copt stins cu zeama de lamaie si albusurile batute spuma. Se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se introduce la cuptor (incalzit) timp de aprox. 40 de min. Dupa ce s-a copt se unge imediat cu cele 8 linguri anestecate cu 50 g unt moale, nuci prajite si rumenite la cuptor, ciocolata rasa.
Se taie a doua zi in romburi sau patrate.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!