Prajitura Lia

Se bat albusurile de la 4 oua adaugindu-se treptat 5 linguri de zahar si un virf de cutit de bicarbonat stins in zema de lamaie. Galbenusurile se adau

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr.unt
  • 150 gr. zahar
  • 150 gr. nuci macinate
  • 10 biscuiti
  • 1 lingura cacao
  • 150 gr. stafide
  • coaja rasa de la o lamaie. Pt. aluat - 4 oua
  • 5 linguri de zahar
  • bicarbonat
  • 4 linguri faina si 5 linguri ulei

Mod de preparare

Se bat albusurile de la 4 oua adaugindu-se treptat 5 linguri de zahar si un virf de cutit de bicarbonat stins in zema de lamaie. Galbenusurile se adauga apoi pe rind dupa care 4 linguri de faina si 5 linguri de ulei. Se pune totul in tava unsa si tapetata cu faina si se da la copt la foc potrivit.Dupa ce s-a copt se lasa la racit apoi se unge cu marmelada acrisoara de caise dupa care se pune peste urmatoarea crema: 100 gr.unt frecat cu 150 gr.zahar, 150 gr.nucimacinate,

10 biscuiti sfarimati, 1 lingura cacao,

150 gr.stafide, coaja rasa de la o lamaie,

esenta de rom dupa gust.

Peste crema se poate pune glazura de ciocolata.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide