Prajitura marmorata cu cirese

Prajitura marmorata cu cirese este o prajitura simpla de casa, o prajitura pufoasa in care ciresele proaspete se potrivesc de minune.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 250 gr iaurt natural
  • 300 gr faina ( sau mai putina
  • in functie de cat de zemos este iaurtul)
  • 1 praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 500 gr cirese

Mod de preparare

Mai intai spalam ciresele si le scoatem samburii.
Intr-un bol mixam ouale de la tempetarura camerei impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Adaugam uleiul si mixam pana obtinem o crema.
Incorporam iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt.
La final punem faina si mixam la viteza mica pana obtinem un aluat putin mai gros decat la chec.
Ungem o tava dreptunghiulara cu margarina, tapetam cu hartie de copt ( tava mea este de 37 x 24, dar daca vreti sa iese mai inalta prajitura puneti intr-o tava mai mica) si punem 3/4 din compozitie.
In restul adaugam cacaoa, esenta de rom si le incorporam.
Punem peste compozitia alba, cu o lingura, compozitie cu cacao si cu ajutorul unei furculite o marmoram.
Deasupra asezam ciresele.
Introducem tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita.
Lasam prajitura acolo pana este frumos rumenita deasupra, apoi o scoatem, o lasam sa se raceasca si servim.
Pofta buna!
Produs preferat Shabby Chic: http://shabbychicshop.ro/vaze/525-varza-alba-cu-model-.html


Prajitura marmorata cu cirese se serveste dupa ce s-a racit.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...