Prajitura marmorata cu cirese

Prajitura marmorata cu cirese este o prajitura simpla de casa, o prajitura pufoasa in care ciresele proaspete se potrivesc de minune.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 250 gr iaurt natural
  • 300 gr faina ( sau mai putina
  • in functie de cat de zemos este iaurtul)
  • 1 praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 500 gr cirese

Mod de preparare

Mai intai spalam ciresele si le scoatem samburii.
Intr-un bol mixam ouale de la tempetarura camerei impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Adaugam uleiul si mixam pana obtinem o crema.
Incorporam iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt.
La final punem faina si mixam la viteza mica pana obtinem un aluat putin mai gros decat la chec.
Ungem o tava dreptunghiulara cu margarina, tapetam cu hartie de copt ( tava mea este de 37 x 24, dar daca vreti sa iese mai inalta prajitura puneti intr-o tava mai mica) si punem 3/4 din compozitie.
In restul adaugam cacaoa, esenta de rom si le incorporam.
Punem peste compozitia alba, cu o lingura, compozitie cu cacao si cu ajutorul unei furculite o marmoram.
Deasupra asezam ciresele.
Introducem tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita.
Lasam prajitura acolo pana este frumos rumenita deasupra, apoi o scoatem, o lasam sa se raceasca si servim.
Pofta buna!
Produs preferat Shabby Chic: http://shabbychicshop.ro/vaze/525-varza-alba-cu-model-.html


Prajitura marmorata cu cirese se serveste dupa ce s-a racit.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba cu perisoare de pui , smantana si kapia

 Am in ,, palmares''  diferite ciorbe de perisoare , cu aceasta 14!!! De data aceasta diferenta este data de ardeii...

Ciorba cu perisoare de pui , smantana si kapia
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca