Prajitura metru

Crema: Din lapte si amidon se face o compozitie care se lasa apoi sa se raceasca. Untul si zaharul pudra se freaca bine, dupa care se incorporeaza cu

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Crema: 7-8 lingurite zeamil (sau amidon alimentar)
  • 200 ml lapte
  • 250 gr. unt
  • 250 gr. zahar pudra
  • ness
  • vanilie
  • zeama de lamiie; checurile: 4 galbenusuri
  • 260 gr. zahar
  • 10 linguri apa fierbinte
  • 7 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 260 gr. faina
  • 2 linguri cacao; glazura: 100 gr. zahar tos
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri apa
  • 100 gr. unt

Mod de preparare

Crema: Din lapte si amidon se face o compozitie care se lasa apoi sa se raceasca. Untul si zaharul pudra se freaca bine, dupa care se incorporeaza cu grija amidonul. Crema obtinuta se imparte in doua. Una se amesteca cu 2-3 linguri de ness, cealalta se amesteca cu putina vanilie si zeama de lamiie. Checurile: Cele 4 galbenusuri se freaca cu zaharul apoi se adauga treptat lingurile cu apa fierbinte, uleiul, praful de copt, faina si, la sfirsit, albusurile batute spuma tare. Se imparte compozitia in doua parti egale, una se amesteca cu cacao, cealalta ramine galbena. Se toarna in tavile de chec unse si tapetate cu faina. Cind s-au copt, se scot din cuptor, se lasa 5 minute sa se raceasca, dupa care se taie felii. Asa calde se vor unge cu cremele deja facute: o felie de chec maro, crema de lamiie, o felie de chec galben, crema de ness, etc.

Glazura:

Toate ingredientele de la glazura se pun pe foc, apoi se toarna peste checurile umplute.

Glazura se poate face mai usor din ciocolata menaj, topita in putin lapte.

Foarte important: prajitura se va taia pe diagonala.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide