Prajitura MIMOZA

FOILE: se framanta ingredientele ptr foi, dupa care aluatul rezultat se imparte in 4 parti egale. se intinde fiecare parte cu sucitorul la dimensiune

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • PENTRU FOI:
  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • margarina sau untura
  • 100 g zahar praf
  • 1/2 pachet praf de copt (o lingurita)
  • 3 galbenusuri
  • zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • smantana sau iaurt
  • cat cere aluatul
  • cam 3 Lg (linguri)
  • CREMA:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar praf
  • 1 ceasca lapte caldut
  • 4 Lg faina
  • unt cat o nuca
  • sucul si coaja rasa de la o lamaie
  • zahar vanilat
  • 1 borcan gem de visine
  • macese sau caise
  • acrisor sa fie

Mod de preparare

FOILE:

se framanta ingredientele ptr foi, dupa care aluatul rezultat se imparte in 4 parti egale.

se intinde fiecare parte cu sucitorul la dimensiunea dorita si foaia se coace pe dosul tavii,pe hartie de copt,rezultand 4 foi.cuptorul trebuie sa fie incins la inceput,dupa care se lasa focul la mediu spre mic.timpul de coacere este de 15 minute,foaia trebuind sa ramana alba la culoare si nu bronzata.

CREMA:

se freaca untul spuma apoi se adauga zaharul praf.

cele 4 linguri de faina se freaca cu putin lapte rece ptr a obtine o pasta dupa care se adauga in restul de lapte si se fierbe la foc mic,amestecand mereu,pana se leaga crema,adaugandu-se si unt cat o nuca in aceasta crema.dupa care se lasa sa se raceasca.apoi se amesteca cu untul frecat spuma cu zaharul,zahar vanilat,zeama si coaja de la o lamaie.

prima foaie se unge cu jumatate din gem,se pune a doua foaie care se unge cu toata crema ,se pune apoi a 3-a foaie care se unge cu restul de gem si in sfarsit ultima foaie,care se pudreaza cu zahar praf si vanilat.

prajitura astfel construita se lasa pana a 2-a zi,la temperatura camerei,acoperita cu o folie,ca sa se inmoaie foile.
Pofta buna!

Reteta Prajitura MIMOZA propusa de pansy

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de paste cu carnati, telemea si sos pesto

Salatele sunt cele mai rapide soluții atunci când nu ai timp de stat în bucătărie! Plus de asta, în...

Salata de paste cu carnati, telemea si sos pesto
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii