Prajitura Negresa

Batem spuma galbenusurile, 20 dkg de zahar pudra, margarina si praful de cacao. Adaugam laptele, praful de copt, zaharul vanilat si faina si amestecam

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 4 oua
  • 40 dkg zahar pudra
  • 15 dkg margarina
  • 3 linguri praf de cacao
  • 1 pahar lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 20 dkg faina
  • Pentru glazura:
  • 3 linguri lapte
  • 2 dkg zahar
  • 2 linguri praf de cacao
  • 10 dkg margarina

Mod de preparare

Batem spuma galbenusurile, 20 dkg de zahar pudra, margarina si praful de cacao. Adaugam laptele, praful de copt, zaharul vanilat si faina si amestecam pana obtinem o crema fina. Coacem aluatul intr-o tava unsa si presarata cu faina. Amestecam la abur 4 albusuri cu 20 dkg zahar pudra. Turnam peste prajitura racita si netezim cu un cutit ud. Glazura: fierbem laptele cu 2 dkg de zahar pudra si praful de cacao, luam de pe foc si adaugam margarina. O turnam deasupra spumei si o intindem, dupa racire taiem patratele.
Alte prajituri recomandate

Tarta capsuni

Tort cu capsuni

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!