Prajitura President

Prajitura President este o reteta de prajitura pufoasa si delicioasa, perfecta pentru orice sarbatoare sau ocazie festiva. O poti pregati si tu acasa urmand reteta culinara.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 850g zahar pudra
  • 250g cacao
  • 500g margarina pentru Creme
  • 20 oua
  • 90g faina
  • ½ praf de copt
  • 500 ml frisca vegetala

Mod de preparare

Se opareste cacaoa impreuna cu 250g zahar pudra prin turnarea de apa fierbinte doar pana se formeaza o masa compacta umeda – nu pana la fluidizare.

Se pun intr-un vas 500g zahar pudra si margarina pentru Creme, se adauga si compozitia de cacao mixandu-se timp de 10 minute pana se incorporeaza toate galbenusurile obtinandu-se o crema compacta. Galbenusurile se vor adauga in 3 reprize.

Se separa cantitatea de crema in 2 parti egale. Se bat 10 albusuri cu 100gr zahar pudra pana se dizolva zaharul si se obtine o spuma compacta care se adauga doar peste o parte din crema. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca foarte bine turnand compozitia rezultata intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se da la cuptor la o temp de 160C ~40min.

Cu cealalta jumatate de crema se decoreaza blatul dupa ce se scoate din cuptor. Se lasa 30 min la rece pana se intareste crema. Se mixeaza frisca vegetala pana se intareste si se intinde peste crema. Stratul de frisca trebuie sa fie egal cu stratul de crema si cu blatul. Se portioneaza prajitura si se poate orna cu fructe sau cafea.


Prajitura President se serveste dupa ce a stat 30 de minute la frigider.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele din ovaz si quinoa

retete de post creative Bune, bune de tot, daca nu le-as fi facut eu, nu mi-as fi dat seama ca nu sunt cu carne ! Gustul...

Chiftele din ovaz si quinoa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca