Prajitura pufoasa cu branza si mandarine

Prajitura cu branza si mandarine este o reteta de prajitura simpla si gustoasa, ce va fi si pe placul celor mici. Are o textura pufoasa, aroma mandarinelor imbinandu-se perfect cu branza dulce de vaci.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 900g branza de vaci
  • 6 oua
  • 150g zahar
  • 150g unt
  • 1 compot mic de mandarine
  • 250g faina
  • coaja lamaie
  • aroma de vanilie

Mod de preparare


Separam albusurile de galbenusuri, si le batem spuma. Scurgem mandarinele din compot bine de seama. Untul la temperatura camerei se freaca bine cu zaharul pana se topeste, se adauga cate un galbenus pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

Se incorporeaza branza impreuna cu faina si mandarinele tocate eventual, si se amesteca usor, cu o paleta de silicon. Compozitia se toarna intr-o tava de 20x30cm si se coace aproximativ 45 de minute la foc mediu.


Dupa ce se raceste, prajitura cu branza si mandarine poate fi servita.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...