Prajitura Racoroasa cu mascarpone si piersici

Prajitura Racoroasa cu mascarpone si piersici este o prajitura delicioasa, ce combina perfect blatul de ciocolata cu fructe si mascarpone.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 5 linguri lapte
  • 6 linguri zahar pudra
  • 3 linguri ulei
  • 150 gr faina
  • 35 gr cacao
  • 1 1/2 plic praf de copt
  • o esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 300 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida)
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 9 linguri zahar pudra
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 15 gr gelatina
  • piersici (sau caise) din compot
  • Pentru insiropat blat:
  • zeama de compot de piersici (caise)
  • Pentru glazura:
  • 150 gr ciocolata (50% cacao)
  • 100 ml frisca lichida sau smantana pentru frisca

Mod de preparare

Prajitura Racoroasa cu mascarpone si piersici este o prajitura delicioasa, ce combina perfect blatul de ciocolata cu fructe si mascarpone.

Blatul l-am confectionat rapid astfel: albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra si esenta de vanilie pana ce se transforma intr-o crema dulce si spumoasa. Se adauga apoi laptele si ulei si se mixeaza putin. Apoi se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt. La final se adauga spuma de albusuri si se amesteca bine cu o lingura de lemn. Se da totul la cuptor cam pentru 20 minute (faceti testul cu scobitoarea) intr-o tava de 24/35 cm, tapetata cu foaie de copt. Blatul l-am lasat apoi la racit si l-am taiat in doua.

Crema:

Gelatina se pune la hidratat pentru 10 minute in 3-4 linguri de apa rece, dupa care se pune la topit (aveti grija sa nu fiarba!) pe baie de aburi.

Cele doua galbenusuri se mixeaza cu 5 linguri de zahar pudra (ca la blat) apoi se adauga amidonul. Se pune laptele caldut si se pune la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit.

Branza mascarpone se freaca spuma cu 4 linguri zahar pudra si se pune in crema de oua cand aceasta este rece. Se mixeaza bine pentru omogenizare. Frisca lichida sau smantana pentru frisca se mixeaza pana se ingroasa si se intareste. Daca folositi smantana pentru frisca aveti grija sa nu o transformati in unt. Adaugati apoi in crema de oua si mascarpone. Piersicile se taie bucati si se adauga la final in crema.

Blatul se insiropeaza cu zeama de compot, se pune in tava se pune stratul de crema si deasupra cealalta parte de blat insiropat. Se da la frigider pentru 2 ore.

Pentru glazura am pus pe foc frisca lichida in care am rupt bucati potrivite de ciocolata. Am amestecat continuu pana ce ciocolata s-a topit, si putin peste. Am turnat fierbinte peste blatul asamblat. Se lasa apoi la racit.


Prajitura Racoroasa cu mascarpone si piersici se serveste dupa ce a stat un timp la rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice Albinutza.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert paleuri cu ciocolata

Sursa de inspiratie www.simonacallas.com

Desert paleuri cu ciocolata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii