Prajitura Raphaelo

Se bat albusurile pana devin tari se pun zaharul, galbenusurile si faina, apoi uleiul si praful de copt. Se pune blatul la cuptor. Pentru a vedea can

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 5l g ulei
  • 1 praf copt; crema : 100 ml lapte
  • 200 gr smintana
  • 3 linguri de faina
  • un pachet unt
  • 250 gr zahar pudra
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Se bat albusurile pana devin tari se pun zaharul, galbenusurile si faina, apoi uleiul si praful de copt. Se pune blatul la cuptor. Pentru a vedea cand este gata, se infinge o scobitoare, iar daca nu s-a lipit coca de scobitoare inseamna ca este gata.
Crema: 100 ml lapte si 200 gr smintana se fierb cu 3 linguri de faina si apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, se amesteca un pachet de unt cu 250 gr zahar pudra. Dupa ce s-a topit zaharul, se amesteca cu compozitia lasata la rece, amestecandu-se cate putin sa nu se taie. Se pune crema obtinuta pe pandispan si apoi se presara nuca de cocos.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!