Foarte buna aceasta prajitura rasturnata cu prune si nuci!
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se pun miezul de nuca, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si se amesteca. Se asaza pe toata suprafata tavii, apoi se pun prunele (spalate, taiate pe jumatate si cu samburele scos) cu miezul pe nuci.
Se da drumul la cuptor si se pregateste aluatul.
Ouale, un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza pana cand isi tripleaza volumul. Se adauga smantana si uleiul si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt, apoi pesmetul. Se toarna compozitia in tava, peste prune, si se introduce tava la cuptor pana cand aluatul se rumeneste frumos. Prajitura se lasa sa se raceasca complet inainte de servire. Se poate pudra cu zahar.
Am salvat eu mai acum cateva luni un filmulet cu lipiile astea si tot cautam cheful sa le fac. Cheful mi-a venit din cauza...
Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj