Prajitura rece cu fructe de padure

Blat: 1.Se macina biscuitii, se topeste untul, se amesteca impreuna; 2.Se tapeteaza pe fund, ca un blat, cu amestecul de mai sus un vas de tort cu fu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 250 gr biscuiti sfaramati
  • 100 gr unt
  • 200 gr crema de branza (fara sare)
  • 395 ml lapte condensat indulcit
  • 200 ml smantana dulce pentru frisca
  • un plic zahar vanilat
  • o lingura zeama de lamaie
  • o fiola esenta de lamaie Dr Oetker (asta e de la mine )
  • 10 gr gelatina granule
  • 200 gr fructe de padure (eu am avut congelate)
  • 200 gr zahar si un plic Tort Gelee Dr Oetker

Mod de preparare

Blat:

1.Se macina biscuitii, se topeste untul, se amesteca impreuna;

2.Se tapeteaza pe fund, ca un blat, cu amestecul de mai sus un vas de tort cu fundul detasabil

3.Se bat cu mixerul frisca, laptele condensat si crema de branza impreuna cu aromele si zeama de lamaie. Compozitia o sa fie mai moale, nu-i bai.

4. Se dizolva cele 10 gr gelatina granule in 60 ml apa fierbinte si se incorporeaza in amestecul de mai sus;

5. Se pune compozitia de frisca peste blatul de biscuiti si se da la rece;

6. Dupa ce s-a intarit compozitia de frisca (la mine s-a intamplat intr-o ora jumate, in reteta spune 3 ore), se procedeaza la facutul jeleului de fructe de padure;

7. Se amesteca zaharul cu fructele de padure pe foc, pana se topeste zaharul.

8. Cand s-a topit, se scurge siropul format si se amesteca cu plicul de Tort Gellee, si se pune pe foc inca 30 de secunde, apoi se amesteca cu fructele la loc

9. Se toarna cu grija, de la distanta mica, peste compozitia de frisca astfel incat sa o acopere uniform si nici sa nu "sparga" frisca.

10. Se mai da la rece pentru 2 ore.

Reteta propusa de Bunny

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250

 Am ajuns si la suapa /ciorba cu numarul 250, perfect pe placul nostru. Aceasta supa este foarte usor de preparat. Aveam...

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca