Prajitura regala cu branza

Prajitura regala cu branza se prepara incredibil de simplu. Aceasta reteta de prajitura cu branza este foarte aspectuoasa, de gust nici nu mai vorbim, perfecta pentru orice sarbatoare.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 2 oua
  • 120 zahar
  • 130 unt
  • 500g faina
  • un pliculet praf de copt
  • 150ml lapte
  • putina sare.
  • Ingrediente umplutura:
  • 500g ricotta (Quark
  • creme fraiche
  • philadelphia)
  • 2 oua
  • 150g zahar
  • putina esenta de rom
  • 2 pliculete zahar vanigliat
  • 3 linguri lichior de capsuni (sau rom
  • sau ce lichior doriti).
  • In plus:
  • dulceata de capsuni (sau orice dulceata aveti si doriti).

Mod de preparare

Faceti un aluat din toate ingredientele. Lucrati untul cu ouale si zaharul si adaugati faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Adaugati apoi laptele. Veti obtine un aluat care se va imparti in doua. Prima parte se intinde pe masa de lucru si se imbraca fundul si peretii unei forme rotunde de tort cu diametrul de 26cm.

Intre timp se face umplutura:

se mixeaza ouale, zaharul, ricotta(eu am pus creme fraiche) esentele. Se adauga lichiorul de capsuni (sau romul, sau ce lichior aveti si doriti sa adaugati).

Peste aluatul din forma se varsa umplutura (este foarte subtire). Se introduce la cuptor la 180°C pana aluatul se incheaga un pic.

Din cea de-a doua bucata de aluat se intinde o foaie si se unge cu dulceata de capsuni. Se strange ca o rulada si se taie rondele potrivit de groase care se vor pune pe suprafata prajiturii. Se introduce din nou la cuptor la 180°C pana devine aurie.


Pofta buna! Reteta Prajitura regala cu branza a fost propusa de dora_m pe forum culinar.ro

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...