Prajitura Regina Maria

Blat: margarina se topeste, apoi se lasa sa se racoreasca in vas. Se pune apoi sarea, zaharul, coaja de lamiie si se amesteca foarte bine pina se tope

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g margarina la pachet
  • 200 g zahar
  • 200 g nuci macinate
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita coaja de lamiie rasa
  • 7 albusuri batute spuma tare
  • 1 praf de sare
  • Glazura de gabenus:
  • 7 galbenusuri
  • 1 virf cutit sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 g. zahar pudra
  • Crema de cacao:
  • 1 pachet de margarina
  • 200 g zahar pudra
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 lingura esenta rom
  • Glazura de nuci pralinate:
  • 100 g. zahar tos
  • 100 g. miez de nuca

Mod de preparare

Blat: margarina se topeste, apoi se lasa sa se racoreasca in vas. Se pune apoi sarea, zaharul, coaja de lamiie si se amesteca foarte bine pina se topeste zaharul, apoi se pune nuca si faina cu praful de copt cernut si se amesteca totul pina la omogenizare. Separat se bat albusurile spuma tare si se adauga compozitiei cu nuca amestecind usor cu un tel pina albusul se omogenizeaza in compozitie. Se toarna aluatul obtinut intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptorul incins in prealabil la foc mediu. Tava e cea obisnuita, dreptunghiulara de la aragaz. Nu cea de friptura emailata! In timp ce se coace blatul, intr-un castronel se freaca foarte bine galbenusurile cu zaharul pudra si cel vanilat pina face basici la suprafata compozitiei. Cind blatul din cuptor e pe 3/4 copt se scoate si deasupra se toarna glazura de galbenus nivelind repede pe toata suprafata blatului, apoi se da din nou la cuptor la foc mic cam 20 de minute, pina se intareste galbenusul. Apoi se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Pentru crema, se freaca spuma intii margarina pina se alifiaza, apoi se adauga treptat zaharul pudra si cacaoa frecind crema f. bine. Crema astfel obtinuta se intinde peste prajitura racita. Glazura de krantz se obtine punind zaharul intr-o creatita pe foc si mestecind mereu pina acesta se topeste si se coloreaza ca si mierea, apoi adaugam miazul de nuca, amestecam cu zaharul caramelizat si rasturnam pe un capac de oala uns cu ulei, dindu-l apoi la rece. Cind krantzul s-a racit se taie marunt cu un cutit, iar glazura astfel obtinuta se presara peste crema de cacao de pe prajitura.

Se tine la frigider pina in momentul servirii.


Se serveste taiata bucatele dreptunghiulare sau romburi, dupa dorinta aranjate frumos pe un pltou elegant, deoarece e o prajitura regala!

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de ciocolata, crema cu mascarpone si fructe

Desert tort cu crema de ciocolata, crema cu mascarpone si fructe M-am cadorisit cu un tort fix pe gustul meu. Crema de...

Desert tort cu crema de ciocolata, crema cu mascarpone si fructe
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise