Prajitura Scufita-Rosie

Prajitura scufita rosie este o reteta de prajitura delicata, cu crema de branza si visine, si gelatina aromata, mai gustoasa ca si in poveste :).

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 3 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 11 linguri de faina
  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingura de visinata
  • 2 linguri cu varf cu visine proapete sau din compot
  • fara samburi
  • 1 lingurita de praf de copt
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 1 budinca de vanilie
  • 1 lingura de faina
  • 5 linguri de zahar
  • 500 de grame de branza dulce grasa (eu am folosit milli
  • data viitoare o sa folosesc philadelphia sau oricum ceva cu textura mai fina)
  •  250 ml frisca indulcita
  • 1 plic de intaritor de frisca
  • un compot mare de visine sau 400 grame de visine proaspete
  • suc din compot
  • 1 plic de jeleu pentru tort

Mod de preparare

Preparare:

Mixati ouale intregi cu zaharul, mierea si visinata, adaugati laptele, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Mixati usor. Aluatul fluid obtinut se coace in cuptorul preincalzit la 175 grade, in tava cu hartie de copt, timp de zece minute, dupa care presarati deasupra cele 2 linguri de visine si coaceti in continuare inca 15 minute.

Foaia coapta se lasa la racit in tava, cand este complet rece se desprinde hartia si se asaza pe un platou, stropind-o cu inca ceva visinata si suc din compotul de visine.

Pentru crema - se fierbe paful de budinca de vanilie in cei 400 ml lapte, impreuna cu faina si zaharul, iar in budinca fierbinte se mixeaza toata cantitatea de branza, pana se obtine o masa cremoasa. Se bate frisca si se adauga intaritorul. Se mai bate pana e tare de tot. In masa de budinca si branza racita deja se adauga frisca, amestecand usor.

Pe foaie se adauga toate visinele ramase. Deasupra lor se adauga crema, uniform, pe toata suprafata, netezind usor cu un cutit cu lama lunga, umezit. Se prepara jeleul de tort dupa instructiunile de pe ambalaj, folosind cantitatea necesara de lichid - suc din compot amestecat cu visinata. Se acopera prajitura cu jeleul, se da la rece 2 ore, apoi se taie cu cutitul inmuiat in apa rece.


Reteta Prajitura Scufita-Rosie a fost propusa de lauralaurentiu

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Carne pentru burger la cuptor in sos de rosii cu cascaval

ceva bun cu multe caloriiiiiiiiiiii :))))

Carne pentru burger la cuptor in sos de rosii cu cascaval
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii