Prajitura trandafir

Se lasa fructele sa se scurga. Sucul obtinut se pune la fiert cu 2 linguri de zahar. Se adauga amidonul si se lasa sa se lege siropul. Se pun visinele

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Un borcan compot de visine de 750 ml
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 30 g amidon
  • 150 g brinza de vaci
  • 6linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • 300 g faina
  • coaja rasa de lamaie
  • un plic praf de copt
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita smantana

Mod de preparare

Se lasa fructele sa se scurga. Sucul obtinut se pune la fiert cu 2 linguri de zahar. Se adauga amidonul si se lasa sa se lege siropul. Se pun visinele si se lasa sa se raceasca amestecul. Brinza de vaci se amesteca cu zaharul ramas, laptele, uleiul, sarea si coaja de lamaie. Se pune faina si praful de copt. Se intinde o foaie de vreo 30x50 cm care se unge cu siropul de visine. Se ruleaza si se taie 12 buc de 4 cm latime. Se pun melcii in forma de tort unsa cu grasime. Se amesteca galbenusele cu smintina si se unge prajitura. Se pune la copt.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...