Merele curatate date prin razatoarea mare se lasa dupa gust cu zahar (o lingura cu virf) si scortisoara (o lingurita plina), pina lasa zeama. Biscuiti
Merele curatate date prin razatoarea mare se lasa dupa gust cu zahar (o lingura cu virf) si scortisoara (o lingurita plina), pina lasa zeama. Biscuitii sfarimati (cu sucitorul) se sfarima pina se fac ca grisul. Untul la temperatura camerei se intinde pe tava cit mai egal, iar peste el se presara uniform biscuitii, apoi merele nestoarse tare; se da la cuptor sa se coaca merele 20 de minute la foc potrivit.
Intre timp se bat galbenusurile cu zaharul, se pune faina, praful de copt stins cu lamiie si se adauga doua linguri de apa. Albusurile se bat spuma separat cu 1 lingura de zahar, apoi se adauga la galbenusuri, iar apoi toata compozita peste merele din tava. Se`da la cuptor pina se rumeneste piscotul.
Se scoate din cuptor, dar se lasa in tava pina se raceste complet, apoi se rastoarna pe un platou (invers, cu piscotul in jos), se taie (in romburi sau patrate, dupa preferinta) si se pudreaza.
Nu am facut niciodata ardei umpluti cu carne de pui dar de data asta am zis ca o sa incerc si varianta asta pentru ca este...
Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperciGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa