Prajitura turnata cu mere este un desert usor de preparat si mancat. Pentru pregatirea acestei retete aveti nevoie de: faina, mere, zahar, margaina si scortisoara
Batem ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dizolva zaharul, apoi adaugam uleiul si omogenizam bine compozitia. Amestecam faina cu praful de copt, dupa care o adaugam peste oua, alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel de clatite (trebuie sa curga din lingura)
Curatam merele de coaja, le dam pe razatoare, adaugam zaharul, margarina si scortisoara si punem pe foc sa se caleasca pana scade tot sucul.
Ungem tava cu unt/margarina/ulei, dupa care o tapetam cu faina si turnam jumatate din compozitie in ea.
Dam la cuptorul preincalzit 10 - 12 minute.
Dupa ce s-a copt primul blat, scoatem tava, punem merele calite peste si turnam si cealalta jumatate de aluat, nivelam usor cu o lingura.
Introducem din tava la cuptor inca 30 de minute la foc mic.
Prajitura se taie doar atunci cand s-a racit foarte bine. Se serveste pudrata cu zahar.
Alte retete recomandate:
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa