Prajitura zebra cu branza

Prajitura zebra cu branza este o reteta de prajitura excelenta pentru meniul festiv. Pe baza de branza prajitura mai are nevoie de: margarina, oua, zahar.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente aluat/blat:
  • 125 g margarina sau unt
  • 300 g faina alba
  • 50 g. zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt.
  • Ingrediente pt. crema de branza:
  • 125 g margarina sau unt
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 750 g brinza/Quark
  • 1 pachetel de budinca de vanilie
  • 1/2 lingura de cacao.

Mod de preparare

Orice prajitura cu branza va face senzatie printre cei dragi.

Facem un aluat din margarina, zahar, ou si praf de copt. Ungem o forma de tort cu diam. de 26 cm si punem aluatul prajiturii. Il intindem cu mainile. Peste el punem bucati de caise. Incalzim cuptorul la 175 grade.

Pentru umplutura prajiturii cu branza amestecam ingredientele inafara de cacao. Din umplutura separam un sfert din cantitare si o amestecam cu cacao.

Punem peste caise doua polonice din umplutura de culoare deschisa pe mijlocul blatului. Peste adaugam 1-2 linguri din umplutura cu cacao. Continuam asa pana terminam toate umpluturile.

Important: umplutura se prelinge singura spre margini, nu trebuie sa o intindeti voi.

Lasam prajitura la cuptor pana la o ora, dupa care o lasam la racit.


Pofta buna!

Reteta Prajitura/tort zebra cu brinza a fost propusa de pitt4 pe forum culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert poale-n brau

Prima data cand le-am facut, mega bune, am facut dupa reteta Jamilei Reteta romaneasca

Desert poale-n brau
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca