Prajitura Zoe

Foile: Se freaca margarina cu zaharul si galbenusurile, se adauga vanilia, sarea apoi laptele in care s-a dizolvat amoniacul si faina. Aluatul obtinut

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • pt. foi: 150 gr. unt sau margarina
  • 500 gr. faina
  • 4 galbenusuri
  • 200 g. zahar tos
  • 1 lingurita amoniac
  • pt. prajituri
  • 4 linguri lapte
  • vanilie
  • sare
  • pt. 1 crema: 1 ceasca lapte
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 4 linguri de dulceata de visine
  • 2 linguri cacao
  • zeama de la o lamaie
  • 1/2 cescuta visinata sau coniac
  • visine din visinata (taiate feliute)
  • pt. crema 2: 200 g. unt
  • 150 g zahar pudra
  • pt. glazura: 4 albusuri
  • 150 g. zahar tos
  • 100 g. ciocolata sau 50 g. cacao

Mod de preparare

Foile: Se freaca margarina cu zaharul si galbenusurile, se adauga vanilia, sarea apoi laptele in care s-a dizolvat amoniacul si faina. Aluatul obtinut se imparte in 3 parti din care se face 3 foi care se coc pe dosul tavii. Tava se presara cu faina.

Crema 1: Una din foile coapte se faramiteaza, peste ea se toarne o ceasca de lapte, esenta de rom, zeama de la lamaie si visinata. Se amesteca bine si apoi se adauga cacaua, dulceata de visine si visinele din visinata.

Crema 2: Se freaca spuma untul cu zaharul pudra. Din aceasta compozitie se ia cate 2-3 lingurite si se amesteca in crema 1 pana se incorporeaza.

Glazura: Se bate spuma albusurile cu zahrul tos. Bezeaua obtinuta se intinde peste una din foile ramase si se introduce la cuptor pt. 15 minute (cu focul mare). Pe foaia ramasa se intinde uniform crema, apoi se pune foaia cu bezea. Deasupra se rade ciocolata sau se cerne cacaua.
Se tine la rece pana a doua zi, cand se taie

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa