Untul se freaca spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, sare, faina si se framanta bine aluatul format. Se pune apoi la frigider pentru cateva ore.
Untul se freaca spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, sare, faina si se framanta bine aluatul format. Se pune apoi la frigider pentru cateva ore. Se formeaza din aluat gogosele de marimea nucilor, se dau prin albus spuma si apoi prin nuca maruntita. Se pun intr-o tava unsa si tapetata cu hartie si se coc la foc potrivit. Dupa aproximativ 5 minute se scoate tava si se turtesc cu dosul unui pahar. Se mai coc apoi la foc mic 15 minute.
Se servesc dupa ce s-au racit.
Alte retete de prajituri:
Tiramisu
Prajituri simple
Prajitura cu dovleac
Incearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaBriosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoase