Prajituri uscate

Untul se freaca spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, sare, faina si se framanta bine aluatul format. Se pune apoi la frigider pentru cateva ore.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 80 gr zahar
  • 2 oua
  • 300 gr faina
  • 75 gr nuca
  • sare

Mod de preparare

Untul se freaca spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, sare, faina si se framanta bine aluatul format. Se pune apoi la frigider pentru cateva ore. Se formeaza din aluat gogosele de marimea nucilor, se dau prin albus spuma si apoi prin nuca maruntita. Se pun intr-o tava unsa si tapetata cu hartie si se coc la foc potrivit. Dupa aproximativ 5 minute se scoate tava si se turtesc cu dosul unui pahar. Se mai coc apoi la foc mic 15 minute.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete de prajituri:

Tiramisu

Prajituri simple

Prajitura cu dovleac

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...