Prajituri uscate

Untul se freaca spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, sare, faina si se framanta bine aluatul format. Se pune apoi la frigider pentru cateva ore.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 80 gr zahar
  • 2 oua
  • 300 gr faina
  • 75 gr nuca
  • sare

Mod de preparare

Untul se freaca spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, sare, faina si se framanta bine aluatul format. Se pune apoi la frigider pentru cateva ore. Se formeaza din aluat gogosele de marimea nucilor, se dau prin albus spuma si apoi prin nuca maruntita. Se pun intr-o tava unsa si tapetata cu hartie si se coc la foc potrivit. Dupa aproximativ 5 minute se scoate tava si se turtesc cu dosul unui pahar. Se mai coc apoi la foc mic 15 minute.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete de prajituri:

Tiramisu

Prajituri simple

Prajitura cu dovleac

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...