Prajitura cu bulion

O prajitura simpla si gustoasa pe care o stiu de la mama si care imi aduce aminte de copilarie.

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi
  • 16 linguri de bulion
  • 16 linguri de ulei
  • 12 linguri de zahar
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 4 oua
  • puțină lămâie
  • faină cât cuprinde
  • Ingrediente pentru cremă
  • 800 ml lapte
  • 8-9 linguri griș
  • 4 linguri zahăr
  • 400 g dulceață
  • 250 g unt
  • 50 g nucă de cocos

Mod de preparare

PREPARARE FOI


-freci ouale cu zahar


-adaugi uleiul si bulionul


-stingi bicarbonatul cu putina lamaie si adaugi faina


-framanti aluatul


-imparti alautul si coci 4 foi pe dosul tavii 12 minute in cuptorul incins la 180 de grade ;


PREPARARE CREMA


-pui la fiert laptele cu zaharul


-cand fierbe laptele,adaugi grisul in ploaie si fierbi pana se ingroasa


-cand se raceste amesteci grisul cu untul si nuca de cocos ;


ASAMBLARE


-pui o foaie si o ungi cu crema


-asezi a doua foaie pe care o ungi cu dulceata


-adaugi urmatoarea foaie pe care o ungi cu crema ramasa


-completezi cu ultima foaie pe care o pudrezi cu zahar


Lasi prajitura pana a doua zi ca sa se inmoaie foile, apoi o poti servi.


Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Frigarui de pui

"meniu copii"

Frigarui de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca