Prajitura cu foi si umplutura de mere

Nu ştiu de ce, dar parcă toamna simt nevoia sa fac prăjituri care să umple casa cu arome care să mă îmbie la leneveala, să creeze acea atmosferă de tihnă în casă. Cât de plăcut este ca mirosul de măr, vanilie şi scorţişoară să ne gâdile simţurile. Iar prăjiturica asta s-a dovedit a fi perfecta! Fragedă, aromată, cu multa umplutură, ce mai, o minunăţie. Parcă nici nu ne-am aştepta de la o prăjitura atât de simplă să fie atât de bună. V-o recomand cu mare drag.

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 galbenusuri de ou
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri lapte caldut
  • 12 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt (10g)
  • Sare
  • Vanilie coaja de lamâie
  • Faina cât cuprinde (eu am masurat-o si am avut nevoie de 690 g)
  • Ingrediente umplutura:
  • 2 kg mere
  • 6 linguri zahar
  • 60 g unt
  • 1 lingura gris
  • Vanilie
  • Scortisoara

Mod de preparare

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pâna ce acesta se topeste.

Am adaugat apoi laptele caldut în care am stins praful de copt si uleiul.

Am pus sarea si vanilia, dupa care am încorporat treptat faina.

Cantitatea necesara de faina depinde mult de tipul ei precum si de celelalte ingrediente folosite.

Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios, dar destul de ferm pentru a putea întinde foile.

Am pus aluatul la frigider cât am curatat si razuit merele.

Am împartit aluatul în patru parti, pentru cele 4 foi.

Eu am folosit o tava de 38 x 25 cm, foile au iesit cam subtiri, dar zic ca a fost suficient.

Puteti sa folositi si o tava mai mica daca nu reusiti sa întindeti aluatul pe o tava asa mare.

Am copt foile pe fundul tavii pe care am pus o hârtie de copt.

Am copt fiecare foaie la 170 de grade C, pentru 12-15 minute.

Am lasat foile sa se raceasca una peste cealalta, dar cu hârtia de copt între ele.

Cât s-au racit, am pregatit umplutura.

Am caramelizat zaharul,când a devenit aramiu,am adaugat untul si am amestecat pâna s-a topit.

Am pus merele peste caramel si am lasat pâna ce au mai avut doar putin sirop.

Am adaugat o lingura de griş si am mai lasat pâna ce acesta a absorbit tot siropul ramas.

Am pus vanilia si scortisoara.

Am lasat crema de mere sa se raceasca, apoi am împartit-o în trei si am umplut foile.

Am pus folie alimentara peste foi si le-am lasat la frigider peste noapte.

Foile s-au înmuiat foarte bine.

Am pudrat cu zahar.

Poftă bună !!!!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii