Profiterol cu ciocolata

Profiterolul cu ciocolata este un desert usor cu gogosele din aluat oparit, un desert ce se serveste alaturi de inghetata si sos de ciocolata.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -4 oua
  • -o cana si jumatate de faina
  • -100 g unt
  • -2 linguri de zahar
  • -un praf de sare
  • Pentru crema:
  • -3 galbenusuri
  • -3 linguri de cacao
  • -2 linguri de faina
  • -2 cani si jumatate de lapte
  • -100 g ciocolata
  • -1 lingurita de esenta de rom
  • -500 g inghetata de vanilie
  • -400 g frisca

Mod de preparare

Se pregateste aluatul la fel ca pentru reteta precedenta. Se pune o cana de apa la fiert cu untul si un praf de sare, adaugand si doua linguri de zahar. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga faina dintr-o data si se amesteca incontinuu, pana cand compozitia se dezlipeste de pe vas. Dupa ce s-a racit, se incorporeaza ouale si se pun, cu ajutorul unei lingurite, gramajoare intr-o tava neunsa. Se coc la foc potrivit.

Zaharul, cele trei linguri de cacao, ouale, faina si laptele se amesteca bine si se fierb in baie de aburi. Cand crema s-a ingrosat, se adauga ciocolata rupta in bucatele si se amesteca pana cand aceasta se topeste. Se adauga esenta de rom si se lasa sa se raceasca, apoi cu ajutorul unui sprit se umplu gogoselele din aluat oparit.


Profiterolul cu crema de ciocolata se serveste alaturi de inghetata de vanilie si sos de ciocolata.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu ciocolata si frisca

Parca n-am mai facut de mult ceva super ciocolatos :))

Desert prajitura cu ciocolata si frisca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca