Rasturnata cu ananas si gem de gutui

nimic nu se compara cu o reteta asa delicioasa pe vreme de iarna

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri faina de grau
  • 13 linguri zahar
  • din care 8 linguri la blat si 5 linguri la caramel
  • 500 gr.gem de gutui
  • 200 ml.ulei
  • 1 cutie de compot ananas
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • 1 varf de cutit de sare

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare, galbenusurile se pun cu zahar, zahar vanilat si ulei la mixat separat. Se mixeaza albusurile pana se obtine o spuma densa si galbenusurile se mixeaza la fel pana devin o pasta densa. Se adauga gemul de gutui peste galbenusurile mixate si se continua mixarea usor, apoi se adauga faina de grau care a fost amestecata cu praful de copt si bicarbonatul si se omogenizeaza compozitia. Se adauga albusurile mixate si se amesteca usor cu o paleta, de sus in jos pentru a se pastra aerarea.

Intr-o oala se pun cinci linguri de zahar si se lasa la caramelizat. Se pune intr-o tava hartie de copt, se pun bucatile de ananas dupa ce au fost puse intr-un strecurator, se toarna caramelul, apoi se toarna compozitia si se da tava la cuptor pentru circa o ora la cuptorul deja incalzit. Cand este gata, se verifica cu o scobitoare, daca pe scobitoare nu ramane aluat, inseamna ca prajitura este gata. Se scoate tava si se lasa pe aragaz la racit, dupa care se rastoarna pe o tava si se portioneaza. Sa aveti pofta, dragilor!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Paine cu masline

Intr-una din zile am vazut aceasta paine la Gaby care la randul ei, a vazut-o la Violeta Postolache. Si, cum noua ne plac...

Paine cu masline
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca