Rhubarb Cake

Pentru Rhubarb Cake se spala tijele de rubarba, se curata si se taie oblic in bucati lungi de 2 cm. Se incalzeste cuptorul la 180 gr C.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr rubarba (aprox 3 tije subtiri)
  • 50 gr unt
  • 2 oua
  • 50 gr zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 100 gr branza de vaci
  • 100 gr marmelada de portocale
  • ½ lingurita coaja de lamaie rasa
  • ½ lingurita ghimbir ras proaspat/ macinat
  • 250 gr faina simpla
  • 2 lingurite praf de copt
  • zahar pudra

Mod de preparare

Pentru Rhubarb Cake se spala tijele de rubarba, se curata si se taie oblic in bucati lungi de 2 cm. Se incalzeste cuptorul la 180 gr C. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma rotunda cu fundul detasabil si diametru de 24 cm.
Intr-un castron se bat ouale, zaharul si zaharul vanilat. Se inglobeaza untul topit la microunde cand acesta s-a racorit.
Se adauga branza de vaci, marmelada de portocale, coaja de lamaie si ghimbirul.
Separat se amesteca faina cu praful de copt si se dau prin sita.
Se adauga in compozitia obtinuta anterior si se amesteca pana la omogenizare.
Se rastoarna compozitia in forma iar deasupra se aseaza bucatile de rubarba.
Se coace in jur de 50 de minute la 180 gr C sau pana cand o scobitoare infipta in mijlocul prajiturii iese curata.
Se scoate prajitura din cuptor si se lasa sa se racoreasca in forma.
Se pudreaza cu zahar in momentul servirii.


Rhubarb Cake se poate servi alaturi de smantana, crema de branza sau iaurt.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...