Rulada cu capsuni

Blat de biscuit: Se macina nucile sau arahidele (prin robot sa fie cat mai fine), biscuitii la fel. Topim untul cu ciocolata. Amestecam toate ingredie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat de biscuiti
  • 140 gr biscuite (eu am pus petit beure)
  • 100 gr nuci sau arahide
  • 100 gr unt
  • 100 gr ciocolata alba
  • Jeleu de capsuni
  • 200 gr capsune
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 5 gr gelatina hidratata in 2 linguri de apa
  • Crema de ciocolata
  • 3 oua intregi
  • 6 linguri de zahar
  • 250 ml frisca
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 4 linguri lichior de portocala
  • 10 gr gelatina hidratata in 4 linguri de apa
  • Pentru decor
  • 200 ml frisca
  • 300 gr ciocolata neagra
  • 50 gr ciocolata alba

Mod de preparare

Blat de biscuit:

Se macina nucile sau arahidele (prin robot sa fie cat mai fine), biscuitii la fel. Topim untul cu ciocolata. Amestecam toate ingredientele. Tapetam o forma de chec sau ce forma avem cu ceolofan alimentar. Imbracam fundul si peretii formei cu blatul de biscuit. Dam la frigider sa se intareasca.

Jeleu de capsuni:

Capsunele le mixam la robot. Le punem intr-o cratita pe aragaz ipreuna cu zaharul si zeama de lamaie. Le lasam sa fiarba circa 1-2 minute. Dupa ce le dam la o parte, adaugam gelatina si mestecam bine sa se topeasca toate granulele. Lasam la racit crema.

Crema de ciocolata:

-ouale impreuna cu zaharul se pun pe baie de abur si le batem pana isi dubleaza volumul. Lasam deoparte sa se raceasca.

Frisca o mixam bine pana se intareste si apoi o amestecam cu crema de oua racita.

Impartim crema in doua parti:intr-o parte punem ciocolata topita si jumatate din gelatina inmuiata si topita la microunde. Amestecam bine si punem crema peste blatul de biscuit. Dam la congelator pentru un sfert de ora. Peste jeleul de capsuni punem crema ramasa, cele 4 linguri de lichior si restul de gelatina topita. Turnam aceasta compozitie peste crema de ciocolata. Punem peste crema de capsuni biscuiti intregi, astfel incat sa imbracam toata tava. Dam la frigider 1-2 ore pana se intareste.

Dupa ce s-a intarit, scoatem tava si rasturnam prajitura. Acoperim cu ciocolata topita cu frisca. Ornam cu ciocolata alba si dupa imaginatia fiecaruia.


Alte prajituri recomandate

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura

Cand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....

Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos