Se bat albusurile de ou cu un praf de sare si cu cele 5 linguri de zahar pudra vanilat, pana se obtine o bezea, in care incorporam galbenusurile zdrob
Se bat albusurile de ou cu un praf de sare si cu cele 5 linguri de zahar pudra vanilat, pana se obtine o bezea, in care incorporam galbenusurile zdrobite si amestecate cu uleiul.
Se incorporeaza si faina turnata in ploaie, amestecandu-se usor, pana la o omogenizare perfecta.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt,se toarna aluatul si se da la copt , in cuptorul preincalzit,cca 15 min.,la foc potrivit.
Blatul copt se desprinde de hartie,cu ajutorul unei lame de cutit si apoi se intoarce cu josul in sus, tot pe aceiasi hartie.
2.Se mixeaza margarina pana se alifiaza, apoi se amesteca cu ciocolata si cu cele 3 linguri de zahar pudra vanilat si amestecam pana obtinem o crema omogena cu care ungem blatul.
Se ruleaza strans ajutandu-ne de hartia de copt si se da putin la rece.
3.Dupa ce s-a racit putin, se orneaza cu cacao sau zahar pudra.
Se da la rece cel putin o ora, apoi se taie felii subtiri.
Pofta buna!
Reteta Rulada cu crema de ciocolata a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro
Alte retete de rulada gasiti aici:
Rulada Budapesta,
Rulada in culori,
Rulada trenulet de lamaie
Aceasta rulada este grozava, atat calda cat si rece! Am servit din ea fie cu un pahar de iaurt, fie faceam repede o salata...
Aperitiv rulada cu sunca si branzeturiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj