Rulada cu crema de lamaie

Rulada cu crema de lamaie este o reteta de prajitura simplu de pregatit, revigoranta, perfecta pentru un desert usor sau pentru o masa festiva.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • -4 oua
  • -4 linguri apa calduta
  • -125 g zahar
  • -1 pachet vanilie
  • -125 g faina (eu am pus 75 g faina si 50 g intaritor)
  • -putin praf de copt
  •  
  • Pt. crema:
  • -2 lingurite gelatina praf
  • -2 linguri apa rece
  • -3 cuburi de zahar (daca nu o lingura de zahar)
  • -coaja de la o lamaie
  • -sucul de la o jum. de lamaie (sau mai mult cine vrea mai acrisoara)
  • -500 ml frisca lichida (smantana lichida cum ii mai zice)
  • -100 g zahar pudra (sau mai putin cine vrea mai acrisoara)
  •  
  • Pt. ornat:
  • -o bucata de ciocolata dulce sau amaruie

Mod de preparare

Galbenusurile se separa de albusuri. Galbenusurile impreuna cu cele 4 linguri de apa, zaharul si vanilia se mixeaza pana devin o crema. Albusurile se bat si ele spuma cu restul de zahar.

Se adauga albusurile peste crema de galbenusuri, dar amestecand foarte usor.  Se cearna faina deasupra putin cate putin si praful de copt, si se incorporeaza tot asa usor in compozitie.  Se pune compozitia intr-o tava pe o hartie de pergament. Stratul sa aiba cam 1 cm inaltime. Se da in cuptorul preincalzit la 200 grade pt. vreo 10 minute.

Apoi se scoate si se rastoarna cu grija pe o alta foaie de pergament, presarata cu zahar. Se ruleaza cu tot cu foaia de pergament cand inca este cald, si se lasa sa se raceasca.

Crema:

Gelatina praf se amesteca cu apa si se lasa vreo 10 min. Apoi se incalzeste pe foc cu zaharul si coaja de lamaie rasa, dar f. putin, pana se topeste zaharul, apoi se da la o parte se pune sucul se amesteca, frisca se bate spuma. Se incorporeaza in frisca incet geletina cu lamaia, si zaharul pudra.

Peste blatul racit se pune se pun 2/3 din crema. Se ruleaza din nou.

Cu restul de crema de imbraca rulada noastra cu crema de lamaie iar din ciocolata topita se fac diferite forme cu care, dupa ce s-au intarit, se decoreaza.

Reteta de rulada cu crema de lamaie a fost propusa de Mihaela_B pe forum culinar.



Pastrati rulada cu crema de lamaie la rece pana in momentul servirii.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ardei iuti copti pusi in ulei la borcan

Reteta ,pe care demult tot cochetam cu gandul la ea ,dar nu prea stiam cum s-o fac.E test si pentru mine ,sper sa va placa....

Ardei iuti copti pusi in ulei la borcan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca