Rulada cu dulceata

Aceasta reteta de rulada cu dulceata este absolut minunata. Blatul pufos, nu foarte gros si gemul acrisor fac casa buna impreuna. O reteta in imagini gata de incercat!

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • pentru umplutura:
  • dulceata
  • gem
  • crema ciocolata etc.

Mod de preparare

1. Albusurile de la cele 4 oua le punem separat intr-un castron, iar galbenusurile le punem impreuna cu zaharul.

2. Prima data frecam galbenusurile cu zaharul in castronul lor, le lasam asa, cat timp batem albusurile spuma (separat) punem galbenusurile cu zaharul peste albusurile spuma, faina si cam jumatate de fiola de ce esenta vreti voi ( eu am pus de vanilie). Mixam.

3. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si unsa cu faina, sau mai bine incercati cu hartie de copt (atentie la tava, tava e cea potrivita atunci cand punand compozitia in ea, trebuie s-o balanganiti in tava ca sa acopere). A mea tava are dimensiuni de 29x42.

4. Punem tava in cuptor la 175 de grade, si o lasam cam 10-15 min (atentie ca se face foarte repede, o intepati cu paiul dupa primele 8-10 min).

5. Dupa ce o desprindeti ushurel din tava o rasturnati pe un prosop umed si o ungeti cu dulceata, gem, crema de ciocolata. Nu puneti prea putina, mai ales ca dulceata mai intra-n aluat, dar nici in disperare nu. Dupa aia, incepeti sa rulati usor, ajutandu-va din cand in cand de prosopul umed.

6. O inveliti in folie de aluminiu, si o dati la congelator.

7. Intre timp, am topit pe aburi cateva bucati de ciocolata de menaj. Ciocolata topita am pus-o intr-un spritz de prajituri, si am fasait pe rulada, pe care evident am scos-o de la congelator. Am pus si zahar pudra.

Reteta Rulada cu dulceata a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro


Este o reteta de rulada cu gem ce se face foarte usor si este perfecta langa ceai sau cafea.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele cu spanac

Chiftele cu spanac
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca