Rulada cu dulceata de visine

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri, galbenusurile se freaca cu zahar si zahar vanilat apoi le amestecam cu albusurile batute spuma tare. S

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de rom
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • Crema:
  • 400 gr smantana 25% grasime
  • 4 linguri zahar pudra
  • dulceata de visine
  • esenta de vanilie
  • Ornare:
  • cateva visine
  • 2-3 linguri de nuca de cocos

Mod de preparare

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri, galbenusurile se freaca cu zahar si zahar vanilat apoi le amestecam cu albusurile batute spuma tare. Se adauga treptat faina, coaja de lamaie, esenta de rom si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se pune in tava acoperita cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mic pentru 20 min. Am scos de la cuptor, am intins pe hartie de copt si am rulat cu un sucitor in interior. Am lasat asa la racit.
M-am gandit cum sa fac crema... Tocmai facusem cu o seara inainte dulceata de visine, dupa aceeasi reteta ca anul trecut... si mi-a zis sa o folosesc la umplutura ruladei... dar mai voiam ceva ... si mi-am zis sa incerc, pentru ca mersese bine smantana batuta cu zahar pudra la fresh de vara cu cirese. Asa ca am mixat bine 400 gr smantana cu 5 linguri zahar pudra date prin sita de faina. Am dat la frigider cam 15 min.


Am desfacut blatul rulat, l-am uns cu dulceata de visine, am acoperit cu

smantana batuta cu zahar si am rulat tot acoperit cu hartie de copt. Am

dat la frigider pentru cateva ore. Sursa acestei retete este blogul culinar: dumitrufelicia.blogspot.com

Alte retete recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

"Spanakopita"

Prietena mea Flori din Italia a postat pe blogul ei aceasta reteta atat de apetisanta incat nu am rezistat pana nu am...

"Spanakopita"
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii