Rulada cu frisca si ciocolata

Rulada cu frisca si ciocolata este o reteta de prajitura fina, deloc greu de preparat, foarte aspectuoasa, potrivita pentru mesele de sarbatoare.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cantitati blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar pudra vanilat
  • 3 linguri de ulei
  • 5 linguri de faina
  • un praf de sare
  •  
  • Cantitati crema si ornat:
  • 500ml frisca lichida
  • 400g crema ciocolata Finetti
  • 3 linguri zahar pudra vanilat

Mod de preparare

1.Se bat albusurile de ou cu un praf de sare (eu le bag la mixer) si cu cele 5 linguri de zahar pudra vanilat ,pana se obtine o bezea, in care incorporam galbenusurile zdrobite si amestecate cu uleiul. Se incorporeaza si faina turnata in ploaie, amestecandu-se usor,pana la o omogenizare perfecta. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna aluatul si se da la copt in cuptorul preincalzit, cca 15 min., la foc potrivit. Blatul copt se desprinde de hartie cu ajutorul unei lame de cutit si apoi se intoarce cu josul in sus, tot pe aceiasi hartie.

2.Se mixeaza frisca pana se intareste, apoi se da in doua parti ;una ramane alba si se amesteca bine cu cele 3 linguri de zahar pudra vanilat si se foloseste la ornat, iar cealalta parte se amesteca cu crema de Finetti, oprindu-se cateva linguri pentru ornat, iar restul se intinde uniform pe blatul copt. Se ruleaza strans ajutandu-ne de hartia de copt si se da putin la rece.

3.Dupa ce s-a racit putin se orneaza cu frisca si crema de ciocolata. Se da la rece cel putin o ora ,apoi se taie felii subtiri.
POFTA BUNA!

Reteta de rulada cu frisca si ciocolata a fost propusa de ani67 pe forum culinar.


Serviti rulada cu frisca si ciocolata de la rece.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...