Rulada cu frisca si ciocolata

Rulada cu frisca si ciocolata este o reteta de prajitura fina, deloc greu de preparat, foarte aspectuoasa, potrivita pentru mesele de sarbatoare.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cantitati blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar pudra vanilat
  • 3 linguri de ulei
  • 5 linguri de faina
  • un praf de sare
  •  
  • Cantitati crema si ornat:
  • 500ml frisca lichida
  • 400g crema ciocolata Finetti
  • 3 linguri zahar pudra vanilat

Mod de preparare

1.Se bat albusurile de ou cu un praf de sare (eu le bag la mixer) si cu cele 5 linguri de zahar pudra vanilat ,pana se obtine o bezea, in care incorporam galbenusurile zdrobite si amestecate cu uleiul. Se incorporeaza si faina turnata in ploaie, amestecandu-se usor,pana la o omogenizare perfecta. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna aluatul si se da la copt in cuptorul preincalzit, cca 15 min., la foc potrivit. Blatul copt se desprinde de hartie cu ajutorul unei lame de cutit si apoi se intoarce cu josul in sus, tot pe aceiasi hartie.

2.Se mixeaza frisca pana se intareste, apoi se da in doua parti ;una ramane alba si se amesteca bine cu cele 3 linguri de zahar pudra vanilat si se foloseste la ornat, iar cealalta parte se amesteca cu crema de Finetti, oprindu-se cateva linguri pentru ornat, iar restul se intinde uniform pe blatul copt. Se ruleaza strans ajutandu-ne de hartia de copt si se da putin la rece.

3.Dupa ce s-a racit putin se orneaza cu frisca si crema de ciocolata. Se da la rece cel putin o ora ,apoi se taie felii subtiri.
POFTA BUNA!

Reteta de rulada cu frisca si ciocolata a fost propusa de ani67 pe forum culinar.


Serviti rulada cu frisca si ciocolata de la rece.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cotlet de porc la cuptor, in vasul ceramic Crock Pot

O mancare simpla dar cu gust si pentru care mi-a venit in ajutor minunatul vas ceramic Crock Pot.

Cotlet de porc la cuptor, in vasul ceramic Crock Pot
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca