Rulada cu gem

Se freaca intr-un castron galbenusurile cu zaharul si mierea. Se adauga faina, apoi praful de copt stins in zeama de lamaie si la urma albusurile bat

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • vanilie
  • Pentru crema:
  • 80 gr unt
  • 80 gr zahar pudra
  • 2 linguri ciocolata de menaj
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Se freaca intr-un castron galbenusurile cu zaharul si mierea. Se adauga faina, apoi praful de copt stins in zeama de lamaie si la urma albusurile batute spuma. Compozitia se toarna intr-o tava de placinta tapetata cu unt si faina. Se tine tava in cuptor 10-15 minute, se scoate, apoi se rastoarna aluatul pe un servet ud si se ruleaza repede, cat este cald. Cand se raceste, se desface rulada, se unge cu gem de caise si se ruleaza din nou.

Se taie felii inainte de a servi.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Portocale umplute

Crema de iaurt

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!