Rulada cu marmelada

Cartofii, fierti cu o zi inainte, se curata si se rad. Se amesteca cu ouale, uleiul, zaharul tos, coaja de lamiie, sarea, zahar vanilat, drojdia farim

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 500 gr. cartofi rasi
  • 500 gr. faina
  • sare
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 bucatica drojdie
  • coaja rasa de lamiie
  • 5 linguri zahar
  • marmelada
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Cartofii, fierti cu o zi inainte, se curata si se rad. Se amesteca cu ouale, uleiul, zaharul tos, coaja de lamiie, sarea, zahar vanilat, drojdia farimitata si faina. Se face o coca. Se lasa sa creasca o ora. Se imparte in doua. Pe masa de aluat unsa cu ulei, se intinde o foaie dreptunghiulara de marimea tavii. Se unge tava. Se acopera foaia cu un strat de marmelada, se ruleaza. Se intinde si cealalta foaie, se unge cu marmelada, se ruleaza, se aseaza in tava si se dau la copt la foc potrivit. Aceasta rulada se poate umple si cu nuci amestecate cu zahar sau cu mac pisat si fiert in lapte indulcit.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide