Rulada cu mere caramelizate

Nu este o rulada conventionala, aluatul rezultat fiind unul mai tare.

Portii
6
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g Faina
  • 1 ou
  • 100 g Zahar
  • 100 g Unt
  • 1 Zahar vanilat
  • jumatate plic praf de Praf de copt
  • 300 g mere rase si stoarse
  • 30 g Unt
  • 30 g Zahar
  • scortisoara dupa gust

Mod de preparare

Merele se dau pe razatoare se storc si se lasa la scurs. Intr-o cratita ardem zaharul ca pentru caramel, adaugam untul si omogenizam bine, scortisoara si apoi punem merele la calit. Lasam pe foc cat sa se inmoaie merele, dar totusi sa aiba o textura crocanta. Se pun intr-o sita la scurs (din nou) si la racit. Oul, zaharul, zaharul vanilat se bat bine pana devine o spuma deschisa la culoare. Se mixeaza in continuare faina si praful de copt, iar la sfarsit se introduce untul rece taiat bucatele. cel mai bine ar fi sa fie mixate in continuare decat amestecate cu mana. Aluatul devine dens si poate fi framantat cu mana, dar nu mut timp ca se inmoaie si va deveni lipicios. Se introduce in frigider pt 30 min invelit in folie alimentara. Se intinde foaia de aluat, se pune umplutura de mar si se ruleaza o singura data. Ruloul se pune din nou in folie alimentara si se da la congelator aprox 15 min pt a se intari destul pentru a fi taiat in bucati de 2 cm fara sa se deformeze. Bucatile se dau la cuptor pentru 20 min la 180 grade. La sfarsit, cand sunt reci se pot pudra cu zahar

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...