Rulada cu nuca si martipan

Coacem un piscot din oua, zahar si faina. Fierbem o budinca groasa din lapte, zahar si praful de budinca si o amestecam cu untul. Framantam martipanul

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 12 dkg zahar
  • 12 dkg faina
  • 3 dl lapte
  • 8 linguri zahar
  • 1 pachet budinca de vanilie
  • 1 unt mic
  • 40 dkg martipan
  • 20 dkg nuci prajite si maruntite
  • putin rom

Mod de preparare

Coacem un piscot din oua, zahar si faina. Fierbem o budinca groasa din lapte, zahar si praful de budinca si o amestecam cu untul. Framantam martipanul cu nuca. Ungem piscotul cu jumatate din crema iar deasupra punem martipanul intins. Deasupra ungem cu restul cremei. Decoram cu glazura de ciocolata sau cu zahar cu cacao.
Alte dulciuri retete minunate

Negresa prajitura

Prajitura alba ca zapada

Prajitura cu crema

Prajitura cu visine

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!