Rulada de lamaie

Rulada de lamaie este o prajitura de casa foarte usor de preparat, cu crema fina, o prajitura usoara cu lamaie, cu care nu ai cum sa dai gres.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 12 portii.
  • Blat:
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 60 gr zahar
  • 50 gr faina.
  • Crema:
  • 1 lamaie
  • 1 lingura zahar pudra
  • 125 gr mascarpone sau branza de vaci
  • 60 ml frisca

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul bine. Se bat albusurile spuma cu sare. Se freaca galbenusurile cu zahar si 2 linguri de apa fierbinte (fiarta inainte) pana se obtine o crema. Se incorporeaza cate putin faina si spuma de albusuri. Se pune hartie de copt intr-o tava mai mica decat cea de aragaz adaugati coca si coaceti-o 10 minute la foc mic.

Se scoate blatul si se rastoarna pe un prosop curat. Stropiti hartia cu apa rece si indepartati-o. Rulati blatul si lasati-l sa se raceasca.

Se spala lamaia cu apa fierbinte si se sterge. Se rade coaja lamaiei si i se stoarce sucul. Amestecati-le cu branza . Se bate frisca si se adauga la branza. Se desface rulada si se pune crema de branza nivelandu-se usor.

Se ruleaza blatul. Se presara zahar pudra si se orneaza cu lime si frunzulite. Cealalta rulada este umpluta cu ciocolata

 


Rulada cu lamaie se serveste felii.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras

"picnicul bucatarasilor"

Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii