Rulada de pandispan si capsuni

1. Se incinge cuptorul la 200 °C 2. Se separa ouale. Se bat galbenusurile cu 50 g zahar. Galbenusurile se bat cu 50 g zahar si 1 lingura apa fierbi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 80 g faina
  • 20 g amidon
  • 5 foi gelatina
  • 200 g capsuni
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 250 ml frisca

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 200 °C

2. Se separa ouale. Se bat galbenusurile cu 50 g zahar. Galbenusurile se bat cu 50 g zahar si 1 lingura apa fierbinte; se inglobeaza albusul batut si faina amestecata cu praf de copt.

3. Compozitia se asaza intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si se coace 10 min.

4. Foaia de pandispan se rastoarna pe un prosop presarat cu 20 g zahar. Se umezeste putin hartia de fund si se desprinde usor. Se ruleaza foaia in prosop si se lasa sa se raceasca.

5. Se inmoaie gelatina.

6. Se curata si se taie cuburile.

7. Se paseaza 150 g capsuni cu 30 g zahar si suc de lamaie; se incalzeste pireul si se dizolva inauntru gelatina. Se lasa sa se raceasca.

8. Cand compozitia incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta si cuburile de capsuni.

9. Se deruleaza blatul si se unge cu crema de capsuni; se ruleaza la loc si se da la frigider 2 ore.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...