Rulada de pandispan si capsuni

1. Se incinge cuptorul la 200 °C 2. Se separa ouale. Se bat galbenusurile cu 50 g zahar. Galbenusurile se bat cu 50 g zahar si 1 lingura apa fierbi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 80 g faina
  • 20 g amidon
  • 5 foi gelatina
  • 200 g capsuni
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 250 ml frisca

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 200 °C

2. Se separa ouale. Se bat galbenusurile cu 50 g zahar. Galbenusurile se bat cu 50 g zahar si 1 lingura apa fierbinte; se inglobeaza albusul batut si faina amestecata cu praf de copt.

3. Compozitia se asaza intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si se coace 10 min.

4. Foaia de pandispan se rastoarna pe un prosop presarat cu 20 g zahar. Se umezeste putin hartia de fund si se desprinde usor. Se ruleaza foaia in prosop si se lasa sa se raceasca.

5. Se inmoaie gelatina.

6. Se curata si se taie cuburile.

7. Se paseaza 150 g capsuni cu 30 g zahar si suc de lamaie; se incalzeste pireul si se dizolva inauntru gelatina. Se lasa sa se raceasca.

8. Cand compozitia incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta si cuburile de capsuni.

9. Se deruleaza blatul si se unge cu crema de capsuni; se ruleaza la loc si se da la frigider 2 ore.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca