Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

pentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!

Portii
12
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul din biscuiti;200 g biscuiti fragezi
  • 3 linguri de miere de albine
  • 150 g Unt
  • umplutura;jumatate de borcan mic de piure de Castane
  • 50 ml frisca lichida
  • 5 g gelatina
  • mantia din alune;un castronel de alune de padure,
  • 150 g zahar
  • 2 oua mai mici

Mod de preparare

Se prepara blatul din biscuitii macinati fin si framanatati cu untul moale si mierea de albine. Se intinde blatul intre 2 foi de hartie pentru copt, la dimensiunea si grosimea dorita de noi. Se prepara umplutura mixand frisca pana se intareste, apoi se mixeaza cu piureul de castane si gelatina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marie. Se intinde umplutura pe foaiade biscuiti si apoi se ruleaza usor ajutandu-ne de hartie. Se da la rece o ora. Se sparg alunele, se maruntesc fin. Se caramelizeaza zaharul apoi adaugam alunele, dam de pe foc si turnam in fir subtire, amestecand continuu, oualele batute. Acoperim cu acest amestec de alune rulada si apoi mai lasam o ora la rece inante de a felia prajitura Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv rulouri cu spanac si branza

Aceste rulouri sunt asa pufoase si bune, bune, mai ales daca va place spanacul. Daca nu aveti timp sa luati masa, va puneti...

Aperitiv rulouri cu spanac si branza
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca