Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Intr-o cratita se pun untul, zaharul, cacaua si laptele. Se transfera pe foc potrivit si se lasa sa fiarba. Dupa ce da 3 clocote se ia de pe foc. Din siropul format se iau 10 lg si se pune intr-o craticioara mai mica.
Restul siropului se lasa la racit. Se adauga pe rand cate un galbenus si se amesteca. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Albusurile se mixeaza bine, pana se obtine o spuma tare si se incorporeaza usor in compozitia cu cacao, in mai multe reprize.
Branza se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat.
Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 20 x 30 cm si se toarna compozitia. Se niveleaza apoi, cu ajutorul unei lingurite, se pun gramajoare din branza. Cu ajutorul unei furculite se deseneaza rotocoale, trecand prin branza, dandu-i un aspect marmorat.
Ciresele se spala si se curata de samburi. Se asaza deasupra prajiturii. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30 de minute.
Intre timp, craticioara cu siropul ramas se pune pe foc. Se adauga ciocolata amaruie si se amesteca pana se topeste.
Se scoate prajitura din cuptor si asa fierbinte se toarna siropul de ciocolata. Se lasa la racit apoi se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitUnele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)
Salata de boeufToba de casa din carne de porc este o reteta romaneasca pe care cei mai multi oameni o fac iarna atunci cand se taie porcul....
Toba de casa din carne de porcSe curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloUnele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)
Salata de boeufGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseFoarte interesanta oala asta, bagi ingredientele in ea si peste cateva ore ai o mancare plina de arome.
Puiul generalului Tso la slow cooker Crock-PotReteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....
Turta dulce cu miere
Comentarii